Horné Rakúsko, Tirolsko a Štajersko naďalej zápasí so zimným počasím a snehom

17.02.2012 Celý región

Linz/Innsbruck 17. februára (TASR) - Vážna lavínová situácia v Hornom Rakúsku sa ani dnes nezmenila, hoci štvrtý stupeň lavínového nebezpečenstva sa zmenil na tretí. Odborníci vyzvali na zvýšenú opatrnosť najmä na lyžiarskych túrach.

Horské priesmyky Koppenpass a Hengstpass sú naďalej uzavreté. Lyžiarske stredisko Gosau, ktoré bolo dočasne odrezané od okolitého sveta, však znovu sprístupnili.

Na hornorakúskych cestách vládli zimné podmienky; dopravu v regióne Innviertel a na juhu Horného Rakúska komplikoval naviaty sneh.

Prudký vietor v predchádzajúcich dňoch vytvoril záveje aj na horách, čo zvýšilo nebezpečenstvo lavín. Nebezpečné miesta dosahovali až po hranicu lesa.

V Štajersku je naďalej uzavretá cesta B24 v úseku medzi Wildalpenom a Gusswerkom. Vo štvrtok zostali kvôli nebezpečenstvu lavín odrezané od okolitého sveta aj obce v hornoštajerských okresoch Liezen a Leoben, ale dediny St. Nikolai, Kleinsölk a Radmer dnes opäť sprístupnili.

Agentúra APA uvádza, že v tirolskom okrese Kufstein zahynul 71-ročný dôchodca, ktorý chcel odpratať sneh zo strechy domu. Muž sa zrútil z výšky troch metrov a utrpel ťažké zranenia lebky, ktorým na mieste podľahol.
 

Vyberte región